Nagy sikert aratott az Első Mogyoródi Szent László Fiai tábor

A tábor első és legfontosabb célja az elszakított és maradékországrészek fiataljainak ismerkedése, kapcsolatuk elmélyítése és nemzetünk igaz történelmének megismertetése volt. A Gyarapodó Magyarországért Alapítvány kiemelt figyelmet fordít a határon túl élő magyar fiatalok nemzeti öntudatának erősítésére, a szórványban és tömegben élő magyar nemzeti identitásának megtartására ezért is támogatta az egy hetes együttlét megszervezését.

A 7 és 16 év közötti gyerekeket színvonalas programok várták a táborban. A szervezők kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a különböző játékok, előadások és bemutatók erősítsék a résztvevők nemzeti identitását és hazaszeretetét.

A történelmi fejtágítás részét képezte Illés Anita nép fazekasmester bemutatója. A gyerekek betekintést nyerhettek a régmúlt mindennapjaiba. Megismerhették, hogy régen milyen természetes anyagokból készítettek az emberek mindent, amire szükségük volt. Az előadást követően a tábor lakóinak lehetőségük nyílott, hogy maguk is kipróbálják kézügyességüket.

A magyarság igaz történelmének megismerése abban nyilvánult meg, hogy meghívták Révész P. László ötvös- és bőrmíves mestert, aki Ősi szkíta örökségünket mutatta meg a tábor lakóinak, beszélt az életfa és tarsoly motívumokról, jelentésükről, valamint a rovásírásról.

A gyerekeket több jobbikos politikus is meglátogatta.  A legnagyobb sikert Murányi Leventének a Jobbik alelnökének az 1956-os forradalom és szabadságharcról tartott előadása aratta. Az ifjoncokra akkora hatással volt az 56-os veterán beszámolója, hogy még napokkal később is arról beszéltek.  Bertha Szilvia országgyűlési képviselő egynapi élelmiszer adománnyal kedveskedett a gyerekeknek, míg Szávay István a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinetjének az elnöke a parlamenti munkáról tartott rövid ismertetőt.

 

A határon túlról érkező gyerekek számára nagy élményt jelentett Budapest nevezetességeinek megtekintése. Legnagyobb hatást a Budai Vár tette rájuk. Az együtt töltött egy hétben a gyerekek megismerték az anyaország egy kis szeletét, annak hagyományait, történelmét. Az ilyen és ehhez hasonló táborok, jelentősen hozzájárulnak  a gúnyhatáron rekedt  magyarság megmaradásához.