Hangtechnikai eszközöket kapott az Ács Gedeon Magyar Ifjúsági Szervezet

A Gyarapodó Magyarországért Alapítvány támogatásával vásárolt hangtechnikai berendezéseket a Horvátországban működő Ács Gedeon Magyar Ifjúsági Szervezet.

A szervezet legfontosabb célja, hogy összefogja a horvátországi Csúzán és környékén élő magyar fiatalokat, közösségi programokat szervezzen számukra, ezzel is hozzájáruljon a magyar identitás megőrzéséhez, megerősítéshez.

Működésük során a magyar ajkú ifjúság számára folyamatosan szerveznek koncerteket, zenés esteket, kulturális programokat. Lehetőségeiket sajnos korlátozta, hogy e rendezvények hangosítása rendkívül költséges. Saját technikai eszközök híján, ezeket jelentős anyagi ráfordítással bérelni kényszerültek.

 Felmerült, hogy megvásárolják a szükséges eszközöket, de ezt önerőből nem tudták megvalósítani. Alapítványunk 100 ezer forintos támogatásával azonban sikerült beszerezniük a hangosításhoz nélkülözhetetlen berendezéseket, így már akadálytalanul tudják végezni, a Csúzán és környékén élő magyarság megmaradása érdekében folytatott áldozatos munkájukat.

 

A 2011. december 17-én megrendezésre került évadzáró ünnepségükön már a frissen beszerzett hangtechnikai berendezéseket használhatták.