Európai gondolatokat díjaztak

Öt fiatalt díjaztak a Jobbik Európa Kabinetje és a Gyarapodó Magyarországért Alapítvány esszépályázatának ünnepélyes eredményhirdetésén ma délután az Országgyűlés Irodaházában. Bana Tibor jobbikos parlamenti képviselő a díjátadón azt mondta, a nagyon sok értékes pályázat „nem könnyítette meg a zsűri munkáját”.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Európa Kabinetje és a Gyarapodó Magyarországért Alapítvány az év elején hirdetett fiataloknak szóló esszépályázatot Európai gondolatok, európai civilizáció és jövő címmel. A ma délutáni díjátadón Bana Tibor országgyűlési képviselő, a kabinet vezetője a Jobbik életében igen meghatározó eseménynek nevezte a pályázatot, amelyet elsősorban azzal a céllal hirdettek meg, hogy a kiemelkedő pályaművel jelentkező fiatalok bekapcsolódhassanak az Európa Kabinet vagy a Jobbik más szakmai műhelyének munkájába.

Bana Tibor azt mondta, a pályázók várakozásaikon felül teljesítettek, s igen szép számmal érkeztek pályamunkák. Mint kiemelte, az az igazán fontos, hogy ezek között nagyon sok értékes munkával találkoztak, ami „nem könnyítette meg a zsűri munkáját”.

A képviselő reményét fejezte ki, hogy mindenki számára élményt jelentett a részvétel, szerinte aki időt és energiát fektetett ebbe a munkába, épülni tudott, szélesíthette látókörét, és komolyan el tudott mélyülni a témakörökben. Bana Tibor megjegyezte, igyekeztek úgy kiválasztani a témákat, hogy a lehető legtöbb területet lefedjék az európai színtérről. Hozzátette, szabad mozgásteret is hagytak, amivel sok pályázó élt, hiszen nagyon sok dolgozat tágította, szélesítette a kereteket, és bírt igen komoly hozzáadott értékkel.